X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wilt u weten hoe een pelletkachel werkt? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen de werking van een een pelletkachel en een houtkachel? We leggen het u graag uit.
 

Kachel voor houtpellets
 

In een pelletkachel worden houtpellets verbrand. Dat zijn korrels gemaakt van gedroogd geperst afvalhout. Pelletkachels hebben een veel hoger rendement dan houtkachels of een open haard. Het rendement van onze Italiaanse kwaliteitskachels is ongeveer 90%. Dat betekent dat vrijwel alle energie wordt omgezet in warmte.
 

Werking pelletkachel
 

De werking van een pelletkachel is als volgt. Via een wormschroef valt een precies afgemeten hoeveelheid pellets vanuit het reservoir in de kachel. Afhankelijk van de gewenste warmte doseert de pelletkachel de hoeveelheid pellets en de snelheid waarmee ze aangevoerd worden. Ook de luchttoevoer wordt continu gecontroleerd en bijgesteld. Een ventilator verspreidt de warme lucht door uw huis. Het vuur wordt automatisch ontstoken en dooft vanzelf uit. U kunt precies instellen wanneer de kachel aangaat en voor hoe lang.
 

Voordelen ten opzichte van houtkachels
 

  • Hoog rendement door gecontroleerde werking pelletkachel.
  • Automatische aanvoer houtpellets; minder vaak bijvullen.
  • Minder geurhinder door optimale verbranding houtpellets.DRINGENDE KENNISGEVING! • Door de extreme gasprijs komen er aanzienlijk meer aanvragen binnen dan de verwerkingstijd toelaat.
Tegelijkertijd is er ook wereldwijd een tekort aan grondstoffen en een nationaal personeelstekort. Houd daarom rekening met wachttijden, wachtlijsten en eventueel langere
levertijden. Blijf vriendelijk tegen het hardwerkende personeel: we doen ons best, het duurt logischerwijs langer. Uiteraard leveren en helpen wij iedereen uitstekend.