X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wilt u weten hoe een pelletkachel werkt? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen de werking van een een pelletkachel en een houtkachel? We leggen het u graag uit.
 

Kachel voor houtpellets
 

In een pelletkachel worden houtpellets verbrand. Dat zijn korrels gemaakt van gedroogd geperst afvalhout. Pelletkachels hebben een veel hoger rendement dan houtkachels of een open haard. Het rendement van onze Italiaanse kwaliteitskachels is ongeveer 90%. Dat betekent dat vrijwel alle energie wordt omgezet in warmte.
 

Werking pelletkachel
 

De werking van een pelletkachel is als volgt. Via een wormschroef valt een precies afgemeten hoeveelheid pellets vanuit het reservoir in de kachel. Afhankelijk van de gewenste warmte doseert de pelletkachel de hoeveelheid pellets en de snelheid waarmee ze aangevoerd worden. Ook de luchttoevoer wordt continu gecontroleerd en bijgesteld. Een ventilator verspreidt de warme lucht door uw huis. Het vuur wordt automatisch ontstoken en dooft vanzelf uit. U kunt precies instellen wanneer de kachel aangaat en voor hoe lang.
 

Voordelen ten opzichte van houtkachels
 

  • Hoog rendement door gecontroleerde werking pelletkachel.
  • Automatische aanvoer houtpellets; minder vaak bijvullen.
  • Minder geurhinder door optimale verbranding houtpellets.COVID-19 MAATREGELEN 

Beste klant,

Shoppen is bij ons weer mogelijk maar wel alleen op afspraak.

Een afspraak maken kan per mail of telefonisch op woensdag en vrijdag tussen 11 en 16 uur en zaterdags tussen 10-13 uur.

Online zijn we gewoon 24/7 geopend!

Uw bestelling afhalen bij onze winkel is ook mogelijk op bovengenoemde openingstijden.

Excuses voor al dit ongemak, Stay Safe!
Britt en Rob