X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de installatie van uw nieuwe pelletkachel, maar ook voor de rookgasafvoer materialen. De rookgasafvoer kan aangelegd worden in een bestaande schoorsteen, maar ook door de gevel achter de kachel. 
 

Pelletkachel afvoer door bestaande schoorsteen
 

Het heeft een aantal voordelen om de pelletkachel afvoer door een bestaand rookkanaal te laten lopen. U maakt gebruik van de natuurlijke trek in de schoorsteen. Daardoor hoeft de ventilator niet altijd op volle kracht te werken. Dat voorkomt voortijdige slijtage en de kachel is lekker stil. Ook zijn de buizen meteen netjes weggewerkt.
 

Rookgasafvoer zonder schoorsteen
 

We raden u aan om de pelletkachel afvoer door het dak te laten lopen, bijvoorbeeld door een bestaand rookgaskanaal. Heeft u geen schoorsteen, dan kunnen we een rookgaskanaal voor u aanleggen. Omdat pelletkachels een ventilator hebben, kan de afvoer ook direct door de gevel lopen, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. De rookgasafvoer mag geen overlast of gevaar veroorzaken.
 

Installatie pelletkachel en aanleg afvoer
 

Wij verkopen niet alleen kwalitatief goede kachels van Italiaanse makelij, maar we kunnen ook de complete installatie verzorgen. Voor de aanleg van een pelletkachel afvoer werken we samen met een gespecialiseerd betonboorbedrijf. Zij kunnen een gat boren in steen, beton, hout of kunststof. Als de gevel niet op de wind staat, is een directe afvoer mogelijk. Staat er wel veel wind, dan kan de tegendruk te hoog worden, in dat geval plaatsen we een verticale schoorsteen tegen de gevel.
VAKANTIE 2021

Wegens vakantie is onze showroom beperkt geopend, ook versturen wij tijdens onze vakantie maar 1x per week de paketten.
Vanaf 25 juli tot en met 15 augustus zijn wij alleen geopend op zaterdag 31 juli, zaterdag 7 augustus en zaterdag 14 augustus. (van 10.00 tot 14.00 uur)

Via onze webshop kun je uiteraard gewoon 24/7 bestellen!
De paketten, vanaf zaterdag 24 juli, worden alleen verstuurd op dinsdag 3 augustus en dinsdag 10 augustus, vanaf 17 augustus verzenden wij weer als normaal!

Excuses voor het ongemak, prettige vakantie en Stay Safe!

Britt en Rob