nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Pelletkachel Installatie + Inbedrijfstelling + Instructie

Qua installatie kunt u er voor kiezen om de kachel zelf te installeren en in bedrijf te stellen. Echter voor een juiste afstelling voor het in bedrijf stellen en een heldere uitleg over de werking is

Velden met een * zijn verplichte velden
Vraag offerte aan

PelletkachelXXL kan landelijk voor u de installatie verzorgen van de door u aangeschafte pelletkachel.
Wij doen dit met speciaal hiervoor opgeleide monteurs. De kilometers worden met Google Maps berekend vanaf ons adres in Hardenberg tot uw adres, de uitkomst hiervan is bindend voor de prijs.

De installatiekosten zijn exclusief gat boren, dit kan tegen meerprijs, de voorwaarden zijn dat er water en stroom in de buurt aanwezig is!

De installatiematerialen zijn ook exclusief, deze zijn op nacalculatie en voor iedere locatie/installatie verschillend.

Kies het juiste model:
Voor aanschaf is het van belang eerst goed te kijken naar de m3 van de te verwarmen ruimte dit is van belang voor de juiste keuze van een model houtpelletkachel.
Installatie en inbedrijfstelling
Qua installatie kunt u er voor kiezen om de kachel zelf te installeren en in bedrijf te stellen. Echter voor een juiste afstelling voor het in bedrijf stellen en een heldere uitleg over de werking is het sterk aanbevolen om dit door een erkende monteur te laten plaatsvinden.
Rookkanaal en aansluitingen:
Afvoer via gevelpijp:
De beste oplossing voor montage is te kiezen om achter de kachel welke een uitgang heeft van Ø 80 mm een T-stuk te plaatsen en vervolgens met een pijp 1,5 – 2 meter omhoog te gaan en dan met een bocht en dubbelwandige muurdoorvoer stuk (Ø 130mm) naar buiten te gaan. En deze vervolgens met een roosterkap af te sluiten. Hiermee voorkomt u namelijk dat weersinvloeden vat krijgen op het stookgedrag van de pelletkachel. Let er wel op dat u voldoende afstand houdt met uw buren en bijv. een rieten kap. Ook is het mogelijk om eerst naar buiten te gaan met een muurdoorvoer en dan met een buitenpijp aan de gevel 1,5 – 2 meter om hoog te gaan en met een bocht en eindkap te eindigen.
Directe muurdoorvoer:
Als u zeker weet dat het weer geen invloed op de gevel heeft dan kunt u kiezen voor een rechtstreekse dubbelwandige muurdoorvoer (Ø 130 mm) met roosterkap, deze manier van aansluiten bevelen wij echter niet aan.
Afvoer via bestaand schoorsteenkanaal: 
Ook via een bestaand schoorsteenkanaal kunnen de uitlaatgassen afgevoerd worden. Bij een oud kanaal is het wel wenselijk dat er een dubbelwandige pijp van Ø 80 mm in het bestaande kanaal wordt geplaatst om zo veilig te kunnen stoken, is het schoorsteenkanaal langer als 6 meter dan bevelen wij om dit met 100 mm te doen.